20.-22.07.2018 Kiharaleiri

Kiharakerhon kesän kohokohta eli kiharaleiri järjestetään pandaturistien keskellä Ähtärissä. Leiripaikkana on Ähtäri Zoo Resort Tuomarniemessä (www.ahtarizoo.fi). Paikka sijaitsee osoitteessa Tuomarniementie 55, 63700 Ähtäri.

Kuva: Harri Tarvainen

Majoittuminen

Majoitustilat ovat Tuomarniemen entisen metsäoppilaitoksen opiskelija-asuntolan soluasuntoja, joissa on joko 3 tai 4 huonetta solussa. Tarjolla on yhden tai kahden hengen huoneita. Soluhuoneilla on yhteinen keittiö ja olohuone sekä suihku ja wc. Koirat ovat tervetulleita majoittumaan soluasuntoihin. Asuntolan yhteydessä olevan saunan voi vuokrata erikseen perjantaina, lisätiedot ja varaukset hyvissä ajoin os leiri(at)kiharakerho.net. Kuvia asuntoloista on mahdollista katsoa Kiharakerhon nettisivuilta.

Majoittua on mahdolista torstaista maanantaihin.

Majoitukset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten varaa majoituksesi ajoissa! Ei kuitenkaan huolta, sillä kaikille halukkaille löytyy varmasti yöpaikka. Yhden hengen huoneita on pieni rajoitettu määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomaathan, että majoitusvuorokausi ei sisällä aterioita. Muista siis tilata ateriat erikseen ilmoittautumislomakkeella, lisäksi ilmoita erikoisruokavaliosta. Tarkemman erittelyn majoituksen ja ruokien hinnoista löydät oheisesta taulukosta. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse toive mahdollisesta huonetoverista tai useamman hengen porukasta, jos toivotte pääsevänne samaan soluun. Toiveet auttavat leirijärjestelijöitä majoitussuunnitelman teossa.

Kuvia majoitustiloista

Aluekartta

Ohjelma

Perjantain ohjelma alkaa aamulla yhteisellä kokoontumisella. Sen jälkeen on vuorossa hillitysti hihnassa -koulutus sekä tutustumispisteitä eri lajeihin kuten rally-toko, canicross ja trimmaus. Hillitysti hihnassa -koulutuksessa on kaksi ryhmää, joten toinen ryhmä voi käydä läpi tutustumispisteitä sillä välin kuin toinen ryhmä treenaa. Toivotussa hillitysti hihnassa -koulutuksessa on tarkoitus harjoitella hihnakäyttäytymistä niin noutajien metsästyskokeita kuin arkielämääkin  silmälläpitäen. Hillitysti hihnassa -koulutusta vetää kokenut kiharaharrastaja ja kasvattaja Hilkka Lindberg. Hillitysti Hihnassa-koulutukseen on rajallinen määrä koirakkopaikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Etusijalla koulutukseen ovat kuitenkin Kiharakerhon jäsenten Kiharakarvaiset noutajat. 

Illalla on Kiharakerhon vuosikokous ja Vuoden Kihara- palkintojenjako, jonne ovat tervetulleita kaikki leiriläiset. Sen jälkeen luvassa on perinteinen kiihdytyskilpailu pienellä uudella twistillä.

Lauantaina järjestetään kiharakarvaisten noutajien virallinen erikoisnäyttely. Erikoisnäyttelyssä arvostellaan virallisten luokkien lisäksi pennut 5-7kk ja 7-9kk ja jälkeläisluokat. Tuomariksi on kutsuttu Kalvo Kriisk Virosta. Näyttelyn ilmoittautumisen voi tehdä online-lomakkeella, joka löytyy Kiharakerhon kotisivuilta, tai Kennelliiton lomakkeella. Lounas syödään urosten ja narttujen arvostelun välissä. Lauantai-iltana on saunan ja jalostuspaneelin vuoro. 

Jalostuspaneelissa harrastajat ja kasvattajat jakavat ajatuksiaan siitä millainen on heidän ideaali Kihararansa. Mukana olevat kasvattajat valottavat, mitä he kasvatustyössään painottavat ja miksi sekä miten he tekevät jalostusvalintansa. Lisäksi harrastajalla on hyvä tilaisuus tuoda esiin sitä, mitä he mitä he toivovat saavansa hankkiessaan kiharapennun. 

Sunnuntaina tarjolla on nome-koulutusta.

Kouluttajiksi on tänä vuonna kutsuttu Barbro Fagerholm, Helka Väyrynen, Hilkka Lindberg, Janne Turja, Minna Mäki-Valkama ja Saija Paasila.

Kaustisilla asustava Helka Väyrynen on harrastanut koiriensa kanssa aktiivisesti vuodesta 2008 alkaen. Aluksi oli tokoa, sitten tuli metsästyshommat, agility sekä palveluskoiralajeista jälki. Helka kouluttaa koiria Kaustisenseudun Koiraharrastajat ry:ssä ja tykkää eniten kouluttaa noutajalajeja. Hänellä on koetoimitsijakortti tokoon ja hän on myös tokon koulutusohjaaja. 5-vuotiaan labradorinnoutaja uroksen Helen kanssa Helka on päässyt myös osallistumaan myös noutajien A-kokeisiin.

Kennel Lindbiskin kasvattaja Hilkka Lindberg on harrastanut kiharoita jo vuodesta 1993. Vaikka rotuja on vuosien saatossa tullut muitakin, kuten käyttölinjaisia labradorinnoutajia, on Hilkka pysynyt aktiivisena kiharoiden parissa. Hilkka harrastaa koiriensa kanssa pääasiassa metsästystä, mutta käy myös ajoittain kokeissa testaamassa sekä omia että koiriensa taitoja.

Janne Turja ja Minna Mäki-Valkama ovat kokeneita noutajaharrastajia ja kilpailevatkin flattiensa kanssa menestyksekkäästi noutajien kylmänriistan kokeissa sekä working testeissä.

Aikataulu on tässä vaiheessa vielä alustava. Ohjelma tulee olemaan ainakin tämä, lisäyksiä mahdollisesti tehdään. Kiharakerho pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin. Ohjelmaa pyritään päivittämään Kiharakerhon kotisivuille.

Hinnasto

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 18.6.2018 Kiharakerhon kotisivuilla (www.kiharakerho.net). Mahdollisesta jälki-ilmoittautumisesta tiedotetaan kotisivuilla ja Facebookissa. Ilmoittautumislomake aukeaa 13.5.2018. Leirille perustetaan jälleen Whatsapp-ryhmä tiedotusta varten. Ryhmästä ilmoitetaan leirikirjeessä ja kotisivuilla.

Noin viikkoa ennen leiriä ilmoittautuneille lähetetään leirikirje. Leirikirje sisältää mm. tarkemman aikataulun ja ohjeet majoituksesta.
Leirin maksut maksetaan Kiharakerhon pankkitilille viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. 

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset 13.5.-18.6.2018 Kiharakerhon internetsivuilla olevalla online-lomakkeella. Lomake tulee näkyviin ilmoittautumisajan alettua.

MAKSUT

Majoitus-, ateria- ja koulutusmaksut maksetaan 18.6.2018 mennessä Kiharakerhon tilille FI34 1014 3000 2098 62. Muista käyttää viitenumeroa 1009. Toimita kuitti joko sähköisesti tai kirjepostilla.

LISÄTIEDOT

Emmi Merta                       Heta Toivola               Tuula Nummenpää
puh. 050 512 6215             puh. 0500 772 908     puh. 046 967 6317                               
leiri(at)kiharakerho.net