21.-23.07.2017 Kiharaleiri

Kiharaleiri järjestetään iloisessa Itä-Suomessa Rautavaaran Metsäkartanolla

Kiharakerhon kesän kohokohta, kiharaleiri, järjestetään Savon sydämessä Rautavaaralla 21.-23.7.2017. Leiripaikkana on kauniin Ylä-Keyrityn erämaajärven rannalla sijaitseva nuoriso- ja luontomatkailukeskus Metsäkartano.

Majoittuminen

Tänä vuonna majoitusmahdollisuuksia on useampia. Hinnaltaan kalliimpi yöpyminen on mahdollista lomahuoneistoissa, joissa on 1-3 makuuhuonetta, tupakeittiö, saunatilat ja täyskorkea parvi, jossa on 4-5 vuodetta. Parvella tilaa on jaettu, joten myös siellä pystyy yöpymään rauhassa. Parvelle on jyrkähköt portaat. Kaikki huoneistot ovat savuttomia ja niissä on parveke tai terassi. Koirat saavat tulla huoneistoon, mutta ne eivät saa oleskella sängyillä. Otathan tämän huomioon ja varaat esimerkiksi häkin mukaan. Mikäli haluat yöpyä lomahuoneistossa mutta toiseen kerrokseen liikkuminen on mahdotonta, niin kerro siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikissa huoneistoissa on liesi, mikro, kahvin- ja vedenkeitin, astianpesukone, jääkaappi, pyykinpesukone, astiasto majoittujamäärän mukaan, takka, TV, DVD-soitin, kuivauskaappi, hiustenkuivain, silitysrauta ja -lauta ja langaton internet-yhteys (maksuton). Parvella on myös oma WC. Lomahuoneistoon voi kerätä jo etukäteen 4-5 hengen porukoita ja kertoa se ilmoittautumislomakkeella.

Toinen hieman edullisempi mahdollisuus on yöpyä erähotelli Justeerissa tai Metsäpirtissä 2 hengen huoneissa. Myös näihin huoneisiin voi toivoa huonekaveria. Erähotellin huoneissa on radio, WC ja suihku, osassa huoneista on kerrossängyt. Myös Justeeriin ja Metsäpirttiin ovat koirat tervetulleita, mutta koirat eivät saa oleilla sängyillä. Huoneet ovat pieniä mutta niihin mahtuu sovitellen kaksi häkkiä. Tilan lisäämiseksi häkkejä on mahdollista pitää myös yhteisissä tiloissa. Yhteisissä tiloissa on takkatupa, tv ja minikeittiö. Yhden hengen majoitus on mahdollista erähotellissa, huoneita on tarjolla rajattu määrä. Voit tutustua majoitusvaihtoehtoihin Kiharakerhon kotisivuilla sekä Metsäkartanon kotisivuilla. Huomaathan, että järjestäjät jakavat majoittujat Justeeriin tai Metsäpirttiin, mutta voit toki ilmoittautuessasi toivoa jompaa kumpaa.

Majoitus tapahtuu kaikissa vaihtoehdoissa omilla liinavaatteilla, mutta Metsäkartanolta on mahdollista vuokrata liinavaatteet maksua vastaan. Metsäkartanolla on myös matkailuvaunu- ja telttapaikkoja. Saapuminen paikalle on mahdollista jo torstaina niin erähotelliin kuin lomahuoneistoihin, lisäksi viipyminen maanantaihin on mahdollista lomahuoneistoissa. Ilmoita lisäöistä erikseen ilmoittautumislomakkeella.

Majoitukset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten varaa majoituksesi ajoissa! Ei kuitenkaan huolta, sillä kaikille halukkaille löytyy varmasti yöpaikka! Huomaathan, että majoitusvuorokausi ei sisällä aterioita. Muista siis tilata ateriat erikseen ilmoittautumislomakkeella, lisäksi ilmoita erikoisruokavaliosta. Tarkemman erittelyn majoituksen ja ruokien hinnoista löydät oheisesta taulukosta. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse toive mahdollisesta huonetoverista tai useamman hengen porukasta. Toiveet auttavat leirijärjestelijöitä majoitussuunnitelman teossa.

Kuvia majoitustiloista

Metsäkartanon aluekartta

Ohjelma

Ohjelma alkaa perjantaina nome-koulutuksella. Kouluttajiksi on saatu Reetta-Kaisa Pelkonen, Tiina ja Risto Väätäinen sekä Petri Paavola. Kouluttajia hankitaan tarpeen mukaan lisää ryhmäkokojen pitämiseksi maltillisina. Nome-koulutus koostuu kahdesta neljän tunnin mittaisesta koulutusosiosta. Lisäksi perjantaina aamupäivällä on tarjolla tutustumista noseworkiin Gunveig Sundenin johdolla, iltapäiväksi ehtii vielä nomeilemaan samalla hinnalla. Perjantaina päivällisen jälkeen on vuorossa Kiharakerhon vuosikokous, johon kaikki ovat lämpimästi tervetulleita. Perjantain päättää perinteinen, tiukkaakin tiukempi kiihdytyskisa, johon ilmoittaudutaan paikan päällä.

Lauantaina järjestetään kiharakarvaisten noutajien virallinen erikoisnäyttely. Tuomariksi on kutsuttu Hans Rosenberg Ruotsista. Ennen erikoisnäyttelyä on kaikille alle yhdeksän kuukautta vanhoille kiharoille epävirallinen pentunäyttely, johon ilmoittaudutaan etukäteen. Molempien näyttelyiden ilmoittautumiset voi tehdä online-lomakkeella, joka löytyy Kiharakerhon kotisivuilta, tai Kennelliiton virallisella lomakkeella. Lounas syödään näyttelyn puolessa välissä. Lauantai-iltana on rantasaunan ja yhteisen illanvieton vuoro.

Sunnuntaina ohjelmassa on koiran valokuvaamisen workshop, jossa kouluttajana on Harri Tarvainen. Harri on tuttu Instagramissa esiintyvän Kaffe-kiharan omistajana. Harri ottaa myös seisotuskuvan jokaisesta erikoisnäyttelyyn osallistuneesta koirasta, kuvaus sisältyy erikoisnäyttelyn hintaan.

Lisäksi sunnuntaina tarjolla on tokoa Maija Päivärinnan ja Elina Peltomaan kouluttamana. Sunnuntaina voi maksuttomasti treenata nomea kimppatreeniperiaatteella, jossa ajatuksena on opetella suunnittelemaan treenejä yhdessä muiden harrastajien kanssa. Virallinen ohjelma loppuu sunnuntaina lounaan jälkeen.

Aikataulu on tässä vaiheessa vielä alustava. Ohjelma tulee olemaan ainakin tämä, lisäyksiä mahdollisesti tehdään. Kiharakerho pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin. Ohjelmaa pyritään päivittämään Kiharakerhon kotisivuille. Noin viikkoa ennen leiriä ilmoittautuneille lähetetään leirikirje. Leirikirje sisältää mm. tarkemman aikataulun ja ohjeet majoituksesta.

Leirin maksut maksetaan Kiharakerhon pankkitilille viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Koulutusmaksu sisältää yhden koiran kyseisen päivän koulutukset.

Hinnasto

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 9.6.2017 mennessä Kiharakerhon kotisivulla. Mahdollisesta jälki-ilmoittautumisesta tiedotetaan kotisivuilla ja Facebookissa. Ilmoittautumislomake aukeaa 15.4.2017.

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Muutoksia voi tehdä viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Majoitus-, ateria- ja koulutusmaksut maksetaan Kiharakerhon pankkitilille viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Kiharakerhon jäsenille koulutusmaksu on halvempi kuin ei-jäsenille. Kuunteluoppilaiden ei tarvitse ilmoittautua, ja he pääsevät mukaan maksutta.

Lämpimästi tervetuloa!

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset 15.4.-9.6.2017 Kiharakerhon internetsivuilla olevalla online-lomakkeella. Lomake tulee näkyviin ilmoittautumisajan alettua.

MAKSUT

Majoitus-, ateria- ja koulutusmaksut maksetaan 9.6.2016 mennessä Kiharakerhon tilille FI34 1014 3000 2098 62. Muista käyttää viitenumeroa 1009. Toimita kuitti joko sähköisesti tai kirjepostilla.

LISÄTIEDOT

Virpi Waenerberg                 Heta Toivola                Tuula Nummenpää
puh. 044 7655 195             puh. 0500 772 908     puh. 046 906 0824                               
leiri(at)kiharakerho.net