Kouluttajaesittelyt

Liisa Ewart

Olen Liisa Ewart, tällä hetkellä kolmen kultaisennoutajan yksinhuoltaja. Koirista Atte on jo seniori ja kisaturisti, Roopen kanssa käydään aktiivisesti noutajien rodunomaisissa kokeissa ja Nuutin kanssa tämän vuoden tavoite on taipparit. Kun aikaa oli vielä vähän enemmän, harrastin aktiivisesti myös mejää, mutta hetkeen ei ole viikonloput enää riittäneet. Ensimmäinen kultainennoutaja tuli minulle vuonna 2003 ja kasvattajan aktiivisuuden vuoksi imeydyin alta aikayksikön mukaan Auran Nuuskujen kursseille. Koiraharrastukseeni liittyy läheisesti metsästys ja pidän noutajia ensisijaisesti metsästyskoirina, mutta joiden kanssa on mukava harrastaa muutakin, koska monipuolisuus on ehdoton noutajan valttikortti. Oman koiratouhun lisäksi touhuan paljon muiden koirien hyväksi olemalla Auran Nuuskujen nome-toimikunnan vetäjä. Yhdistystoiminta ei ole ollut muodissa viime vuosina, mutta minusta talkoovoimin pyörivä koiraharrastus tarkoittaa sitä, että vuorotellen annamme omaa aikaamme toisten puolesta, jotta itsekin voimme harrastaa. Kokeet, kurssit ja organisaatiot eivät ilmesty tyhjästä ja itsestään. 

Tuuli Söderlund

Olen Tuuli Söderlund Marttilasta. Kasvatan kultaisianoutajia kenelnimellä Rushes. Ensimmäinen kultainen tuli minulle 1991 ja siitä harrastaminen lähti. Olen harrastanut nomea ja näyttelyitä ensimmäisestä koirasta alkaen, monien erilaisten sääntöjen aikana. 
Kaikki omat koiramme ovat läpäisseet taipparit ja saaneet tuloksen ainakin alokasluokasta. Koiriamme käytetään myös metsästyksessä. Lisäksi olen harrastanut VEPEä ja MEJÄä, verijälkeä nykyään lähinnä metsästyksessä haavoittuneen riistan jäljestystä varten. Olen myös sillon tällöin ollut vetämässä koulutuksia, mm. Golden Ring ry:n leirillä. Nyt korona aikaan on treenattu koirien iloksi kaikenlaista. Hienoa taas päästä harrastamaan joukolla. 
Kiitän kutsusta ja odotan innolla näkeväni kiharoita työssä.

(c) Maria Marttila

Tiina Lilja

Olen Tiina Lilja pitkäaikainen kerhon jäsen. Ensimmäinen kiharani oli nelivuotias kodinvaihtaja, jonka sain kun olin 16-vuotias. Siitä alkaen olen ollut rodulle uskollinen 40 vuotta. Kokemusta minulla on sekä uros että narttu kiharoista. Olen valmentanut ratsukoita 30 vuotta. Valmennuksessa viihdyn perusasioiden äärellä siellä ruohonjuuritasolla. Näin myös koirien kanssa. Haluan innostaa ohjaajia tekemään pohjatyöt kunnolla ennen seuraavaa tasoa. Jokaisessa koirassa ja jokaisessa ohjaajassa on potentiaalia ainakin sujuvaan arkeen.
Kuvassa kanssani on kohta 5-vuotias Rosmo, jonka kanssa treenaan ja kilpailen tokoa sekä rally-tokoa. Olemme myös treenanneet paljon rodunomaisia lajeja niin dameilla kuin riistoillakin.
Leirillä koulutan juurikin tuota ruohonjuurta, eikä osallistujille ole asetettu mitään lähtötasoa. Nähdään heinäkuussa Tuorlassa!

(c) Hilkka Lindberg

Jyri Toivonen

Olen Jyri Toivonen ja asun Varsinais-Suomessa Pöytyällä. Koiraharrastukseni on jo lapsuuden kodista periytynyt minulle. Meillä oli useampia metsästyskoirarotuja kuten suomenajokoiria, mäyräkoiria, labradorinnoutaja, novascotiannoutaja. 

Tällä hetkellä perheessämme on käyttölinjaisia labradorinnoutajia kaksi. Taika 6 vuotias ja Lumo 2 ja puolivuotias. Lumon kanssa harrastan noutajien wt- kokeita (working test), nome-B kylmän riistan kokeita ja A-kokeisiin eli lämpimän riistan kokeisiin on tarkoitus mennä syksyllä. 

On sitten kyseessä koe, treenit tai koulutus niin parasta kaikessa on yhdessä tekeminen ja hyvä porukka. Mikäli olet uusi harrastaja tai laji kiinnostaa niin suosittelen rohkeasti tulemaan kokeita tai koulutuksia paikan päälle seuraamaan.