17.-19.7.2020 Kiharaleiri

Kiharakerhon kesän kohokohta eli kiharaleiri järjestetään tänä vuonna Kaarinassa Turun lähellä. Leiripaikkana on tuttu Tuorlan majatalo, jonka osoite on  Tuorlantie 1 E, 21500 Kaarina.

© Marika Simelius

Majoittuminen

Majoitustilat ovat Tuorlan maatalousoppilaitoksen opiskelija-asuntolan soluasuntoja, joissa on sekä 1hh että 2hh. Soluhuoneilla on yhteiset suihkut ja wc:t, keittiö ja oleskelutila. Koirat ovat tervettulleita majoittumaan soluasuntoihin, kunhan eivät oleile sängyillä. Yöpymisen hintaan kuuluu aamiainen sekä liinavaatteet.
Siivous ei kuulu hintaan, majoittujat siivoavat lähtiessään huoneiston entiselleen.Majoittua on mahdollista torstaista sunnuntaihin.

Majoitukset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten varaa majoituksesi ajoissa! Ei kuitenkaan huolta, sillä kaikille halukkaille löytyy varmasti yöpaikka. Huomaathan, että majoitusvuorokausi ei sisällä muita aterioita kuin aamiaisen. Muista siis tilata ateriat erikseen ilmoittautumislomakkeella, lisäksi ilmoita erikoisruokavaliosta. Tarkemman erittelyn majoituksen ja ruokien hinnoista löydät oheisesta taulukosta. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse toive mahdollisesta huonetoverista tai useamman hengen porukasta, jos toivotte pääsevänne samaan soluun. Toiveet auttavat leirijärjestelijöitä majoitussuunnitelman teossa.

Ohjelma

Perjantaina tarjolla on rally-tokoa, nose workia sekä näyttely- ja trimmauskoulutusta. Koulutuksista on mahdollista osallistua päivän aikana kahteen, toiseen aamupäivällä ja toiseen iltapäivällä. Koulutukset sopivat niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin. Kouluttaja muokkaa tehtävät kullekin koirakolle sopivaksi, joten lajituntemusta ei tarvita eikä koiran tarvitse osata ennakkoon mitään. Leirin tukikohtana pidetään jalkapallokentälle (nurmikenttä) pystytettävää huvitelttaa. Teltassa pidetään mm. vuosikokous, perjantain ja lauantain iltaohjelmat sekä osa koulutusten teoriaosuuksista.

Rally-tokoa kouluttavat Tiia Luomanen ja Outi Haula. Molemmat kilpailevat kiharoidensa kanssa rally-tokossa ja ovat siinä myös hienosti menestyneet. Tiian koira Saida on toinen kiharoiden rally-tokovaliosta, joten Tiialla on vinkkejä annettavana myös lajin kokeneemmillekin konkareille. Rally-toko yhdistää elementtejä tokosta, agilitysta ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on koiran ja ohjaajan iloinen yhteistyö eikä niinkään pilkun tarkka suoritaminen. (lähde: Rally-tokoyhdistys ry)  Näyttely ja trimmaus-koulutusta vetävät Maija Päivärinta ja Tiina Illukka. Maijalla on ollut kiharakarvaisia noutajia 20 vuotta ja nykyään hän kasvattaa niitä kennelnimellä Bling Bling. Maija on kokenut näyttelyharrastaja, koirankouluttaja ja handleri. Tiina Illukka on kasvattanut erittäin menestyksekkäästi kiharoita jo vuodesta 1990 lähtien kennelnimellä Caballus. Hänen koiransa ja kasvattinsa ovat niittäneet mainetta näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tiina on myös toiminut ulkomuototuomarina vuodesta 1993 lähtien. Koulutuksessa käydään läpi miten kiharakarvainen noutaja kuuluu trimmata ja miten koira opetetaan esiintymään edukseen näyttelyssä. Koulutuksessa on myös hyvä tilaisuus tehdä viime hetken harjoitukset ja turkin siistimiset ennen lauantain erikoisnäyttelyä. Nosework on lajina melko uusi. Siitä tuli Kennelliiton virallinen koemuoto vasta tämän vuoden alussa. Noutajille laji sopii kuin kirsu kuonoon sillä nenänkäyttö on niille luontaista. Noseworkissa etsitään määrättyjä hajuja eri ympäristöissä ja sitä voi käyttää koiran aktivointiin vaikka vain kotona sisällä. Leirille lajia kouluttamaan tulevat kiharaharrastajat  Gunveig Sundeen ja Eeva Nurmio. Molemmat heistä ovat harrastaneet lajia jo pidemmän aikaa.

Illalla on Kiharakerhon vuosikokous ja sen jälkeen leikkimielinen leirikilpailu, jossa kilpaillaan erilaisissa tehtävissä arvotuissa joukkueissa ja ilman koiraa.

 

Lauantaina järjestetään kiharakarvaisten noutajien virallinen erikoisnäyttely. Erikoisnäyttelyssä arvostellaan virallisten luokkien lisäksi pennut 5-7kk ja 7-9kk ja jälkeläisluokat. Tänäkin vuonna näyttelyssä on lisäksi myös kotikoiraluokka. Tuomariksi on kutsuttu Frank Kane, Iso-Britanniasta, varalla kaikille luokille on Marjo Jaakkola. Näyttelyn ilmoittautumiset tehdään Showlinkin ilmoittautumissivuston kautta tai vaihtoehtoisesti paperisella Kennelliiton lomakkeella. Lounas syödään urosten ja narttujen arvostelun välissä. Lauantai-iltana on Vuoden kihara palkintojenjako, kuulemme näyttelytuomarin mietteet päivästä ja jo perinteinen kiihdytyskilpailu. Tämän jälkeen on vielä sauna ja yhteistä oleskelua huviteltassa.

 

Sunnuntaina ohjelmassa on nome- ja mejä-koulutukset. Mejä-koulutuksessa käydään läpi lajiin liittyvää teoriaa, tehdään yhdessä koejälkeä mukaileva harjoitusjälki ja lopuksi ajetaan tätä jälkeä koirien kanssa. Koulutuksen tarkoituksena on antaa osallistujille eväät harjoitella kotona itsenäisesti jäljestämistä ja rohkaista mahdollisesti osallistumista mejä-kokeeseen oman koiran kanssa. Monet kiharat ovat luontaisesti hyviä tässä lajissa. Koulutus sopii erityisesti heille joille mejä ei ole vielä niin tuttu laji. Mejä-koulutusta tulee vetämään flattiharrastaja ja mejäilijä Markku Kastepohja. Nome-koulutukset ovat perinteisesti kuuluneet Kiharaleirin ohjelmaan, niin myös tänä vuonna. Koulutusryhmät jaetaan koirakoiden tason mukaan, joten koulutus sopii hyvin niin aloittelijoille kuin kisaavillekin harrastajille. Aloittelevien ryhmille on tarjolla aluksi lyhyt luento missä käydään läpi mm. lajin termistöä ja noutamisen alkeita. Sen jälkeen siirrytään maastoon harjoitusten pariin. Koiran ei tarvitse osata noutaa tai edes ottaa damia suuhun osallistuakseen koulutukseen. Kokeneempien ryhmät suuntaavat heti aamusta maastoon tekemään lajitreeniä. Nomen osalta kouluttajat vahvistetaan myöhemmin.

 

Uutuutena tutortoiminta

Tänä vuonna leiri-tutorit, Tiina-Mari Sutinen, Ritva Ylitalo ja Kreetta Lindroos ottavat leirin ensikertalaiset ja yksinäiset siipiensä suojiin. Tutorit ovat ensikertalaisten apuna ja tukena sekä ilmoittautumisvaiheessa että paikanpäällä Tuorlassa. He auttavat pääsemään sisälle leirin käytänteisiin ja tutustuttavat ihmisiä toisiinsa. Myös näyttelypäivänä he pitävät huolen siitä, että ensikertalainen osaa mennä omalla vuorolla kehään ja tulla sieltä aikanaan pois. Nyt jos koskaan on siis hyvä tilaisuus korkata näyttelyura oman koiran kanssa, rennossa ja iloisessa seurassa, jossa pienet toilailut kuuluvat asiaan. Tutortoiminnasta tulee lisätietoa lähempänä ilmoittautumisajankohtaa. Seuraa kerhon Facebook-sivuja tai halutessasi ota yhteyttä leiritutor(at)kiharakerho.net.

Aikataulu on tässä vaiheessa vielä alustava. Kiharakerho pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin. Ohjelmaa pyritään päivittämään Kiharakerhon kotisivuille.

 

perjantai           klo 
aamiainen8:009:00
koulutus9:0012:00
lounas12:0013:00
koulutus13:0016:00
päivällinen17:0018:00
vuosikokous18:0020:00
Leirikilpailu20:00 

 

lauantai             klo 
aamiainen8:009:00
näyttely10:0013:00
lounasn.13:0014:00
näyttelyn.14:0017:00
päivällinen17:0018:00
Vuoden Kihara palkintojenjako18:0020:00
Tuomarin kommentit päivästä18:0020:00
Kiihdytyskilpailu18:0020:00
Yhdessä oloa teltassa20:00 
Sauna20:00 

 

sunnuntai          klo 
aamiainen8:009:00
Nome/mejä9:0012:00
lounas12:0013:00
Nome/mejä13:0015:00

 

Hinnasto

 

MAJOITUS
asuntola 1hh sis.aamiaisen60,00€/hlö
asuntola 2hh sis. aamiaisen35,00€/hlö
asuntovaunu/-auto15,00€

 

RUOKAILUaikuisetlapset 4-12v
aamupala8,50€4,25€
lounas9,00€4,50€
päivällinen11,00€5,50€

 

KOULUTUSjäsenei jäsen
NOME 15,00€30,00€
MEJÄ15,00€30,00€
Perjantain koulutus koko päivä sis. 2 lajia15,00€30,00€

 

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 22.6.2020 Kiharakerhon kotisivuilla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen tulee olla maksettu viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä, tai varaus raukeaa.. Ilmoittautumislomake aukeaa 2.3.2020. Leirille perustetaan jälleen Whatsapp-ryhmä tiedotusta varten. Ryhmästä ilmoitetaan leirikirjeessä ja kotisivuilla.

Noin viikkoa ennen leiriä, ilmoittautuneille lähetetään leirikirje. Leirikirje sisältää mm. tarkemman aikataulun ja ohjeet majoituksesta.
Leirin maksut maksetaan Kiharakerhon pankkitilille  FI61 5319 0420 1323 05 viitteellä 2150 viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. HUOM! Vallitsevan poikkeustilan vuoksi älä maksa leirimaksua vielä. Lisätietoja tulee myöhemmin, kun leirin kohtalo selviää.

Lisätiedot
leiri@kiharakerho.net
 

 

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset 2.3.-22.6.2020 Kiharakerhon internetsivuilla olevalla online-lomakkeella. Lomake tulee näkyviin ilmoittautumisajan alettua. Täytäthän myös koulutuksiin osallistuvista koirista erilliset lomakkeet: nome, mejä

MAKSUT

Majoitus-, ateria- ja koulutusmaksut maksetaan 22.6.2020  mennessä Kiharakerhon tilille FI 61 5319 0420 1323 05 . Muista käyttää viitenumeroa 2150. Toimita kuitti joko sähköisesti tai kirjepostilla. Ilmoittautuminen tulee olla maksettu viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä, tai varaus raukeaa. HUOM! Vallitsevan poikkeustilan vuoksi älä maksa leirimaksua vielä. Lisätietoja tulee myöhemmin, kun leirin kohtalo selviää.

LISÄTIEDOT                            
leiri(at)kiharakerho.net