23.3.2019 Agilitykoulutus

Wagner - Kulteen Porthos Copyright Sari Korhonen

Agilitykoulutus 23.3. Kajaani

Kiharakerho järjestää agilitykoulutuksen lämpimässä Hokkashallissa Kajaanissa lauantaina 23.3. klo 12-18. Koulutukseen ovat tervetulleita kaikentasoiset kiharakarvaiset noutajat aloittelijoista jo lajia enemmän harrastaneisiin. Ryhmät jaetaan koirien tason mukaan, koulutus toteutetaan 4 koirakon ryhmissä, ryhmän treeniaika on aina noin 2 h. Koulutuksen hinta on 25 €/koirakko. Koulutukseen mahtuu yhteensä 12 koirakkoa.

Tarkoituksena on, että kaikki koulutukseen tulijat osallistuvat radan rakennukseen sekä seuraavat muiden ryhmien koulutukset (poislukien koirien lämmittelyt ja jäähdyttelyt). Koirien on mahdollista odottaa sisätiloissa oman ryhmän vuoroa.

Pääkouluttajana tapahtumassa toimii Marjo Rajalampi, jonka esittelyn näet alta sekä kerhon agilityvastaava Minna Rajalampi.

 

Sitovat ilmoittautumiset 11.3. mennessä sähköpostitse agility@kiharakerho.net
Kerro ilmoittautuessasi:
Oma nimesi
Puhelinnumerosi
Koiran kutsumanimi
Koiran taso agilityssa: aloittelija, mölli, kisaava 
Kerro myös jos teillä on joku asia/este mihin toivoisit saavasi erityisesti vinkkejä.

Lisätietoja: 
Minna Rajalampi, agility@kiharakerho.net, 044 0722608

Koulutusmaksu maksetaan paikan varmistuttua Kiharakerhon tilille FI34 1014 3000 2098 62


Marjo Rajalampi esittäytyy:

Koulutan seuroilla, kasvattajaleireillä ja rotutapahtumissa harrastuksena.  Agilityä voi harrastaa monella tasolla, erilaisista syistä ja omanlaisilla tavoitteilla. Laji soveltuu monenlaisille terverakenteisille koirille ja on jo itsessään eri tyyppisiä koiria motivoiva. Harrastan tällä hetkellä myös palveluskoiralajeista metsäjälkeä, sekä paimennusta ja pyrin tuomaan oppeja agilityyn myös muista lajeista.

Vuosien varrella olen säännöllisesti valmentautunut Suomen MM-, PM- ja EO-edustajien opeissa. Pyrkinyt hakemaan satunnaisesti oppia myös muutaman ulkomaisen huippuagilitaajan koulutuksista.   Sekä osallistunut erilaisiin teemakoulutuksiin kuten hyppytekniikka- ja juoksukontaktiseminaareihin.

Tämän hetkinen kisakoirani on australianpaimenkoira Tuuli, joka on tuore 3.luokkalainen. Tuulin kohdalla olen keskittynyt enemmän koiran kouluttamiseen, oikeaan työskentelyvireeseen ja Tuulin itsenäisten taitojen vahvistamiseen.  Suomen Agilityliitto on valinnut meidät kausille 2017-2018 ja 2019 valmennusryhmä TopTeamiin.

Edellisen kisakoirani Aavan aktiivisen harrastusuran aikana Suomessa oli kovassa nosteessa erilaiset ohjaustekniikat, joita tarttui omaankin taskuun monipuolinen nippu.  Aavan myötä myös arvokisojen ovet aukesivat, joten vuosina 2013-2016 kilpailin Aavan kanssa, sekä SM-kisoissa, että maajoukkuekarsinnoissa. Saavutuksina mm. agilityn SM-joukkuekisan 5.sija, Suomen agility- ja hyppyvalion arvot, pääsylippu maajoukkuekarsintojen finaalipäivälle ja SM-yksilökisan finaalipaikka ja sija 23/229. 

Koska koulutus on suunnattu noutajille, koenkin tärkeäksi mainita, että alunperin tupsahdin agilityn pariin 90-luvun loppupuolella innokkaana juonioriharrastajana maksikokoisen noutajasekoituksen Pörrön kanssa. Edesmennyt koirani Jami oli myös noutajasekoitus ja ensimmäinen koira, jonka kanssa kilpailin virallisissa kilpailuissa. Jami kilpaili maksi3-luokassa 2012 vuoteen saakka.