26.2.2022 NOU/NOME-kurssi Turun seudulla

Kuva: Mikael Montonen

Kiharakerho järjestää kolmen kerran NOU/NOME-kurssin helmi-huhtikuussa Vahdolla Turun ympäristössä. Kurssi soveltuu taipumuskokeeseen tai alokasluokkaan tähtääville koirakoille. Kurssille osallistuvan koiran perushallinta, kuten luoksetulo ja perusnouto dameilla, tulee olla kunnossa. 

Ajankohta:
26.2 klo 13-16
12.3 klo 10-13
2.4 klo 13-16

Paikka: Vahto
Kouluttaja: Kati Tuominen (Katin koirakoulu)

Mukaan mahtuu yhteensä 6 koirakkoa. Kurssi on mahdollista jakaa kahteen eri ryhmään riippuen ilmoittautuneiden koirien tasosta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi on tarkoitettu Kiharakerhon jäsenille kiharakarvaisen noutajan kanssa. Kurssille osallistuvien tulee kirjoittaa lehtijuttu koulutuksesta vuoden 2022 Kihara-lehteen. 

Hinta:

  • Kiharakerhon jäsen kiharakarvaisen noutajan kanssa 95€/3krt + lehtijuttu koulutuksesta Kihara-lehteen
  • Kuunteluoppilaat 10€/kurssi

Ilmoittautumisvahvistuksen jälkeen osallistumismaksu maksetaan Kiharakerhon tilille. Pankkiyhteys: FI 61 5319 0420 1323 05, viite 2040

Ilmoittautuminen: 19.1.-13.2.2022 alla olevalla nettilomakkeella. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittutumislomake tulee näkyviin 19.1. klo 0.00.

Tiedustelut: nayttely(at)kiharakerho.net

Teksti: Kati Tuominen

KATIN KOIRAKOULU - KATI TUOMINEN
Olen tehnyt töitä eläinten kanssa lapsuudesta asti. Hevoset ja koirat ovat olleet vahvasti mukana elämässäni 6-vuotiaasta asti. Ensimmäinen työni oli estehevosten parissa. Pääsin tutustumaan kilpahevosten kouluttamiseen myös ulkomailla. Hevosenhoitajana tuli kierrettyä kilpailuja aina Atlantan olympialaisia myöten.
Suomeen palattuani opiskelin klinikkaeläintenhoitajaksi ja seuraavat 16 vuotta kuluikin eläinlääkäriasemilla työskennellessä. Olen toiminut kouluttajana eri yhdistysten tilaisuuksissa sekä omilla kursseilla  vuodesta 2000 alkaen. Katin Koirakoulu -toiminimi on perustettu vuonna 2010.

Ensimmäinen kultainennoutaja löytyi jo lapsuudenkodista, mutta tuolloin hevoset veivät suurimman osan ajasta. Ensimmäinen harrastuskoira saapui vuonna 1998, Novascotiannoutaja Openbays Pepper. Sen jälkeen perheessä on ollut myös sileäkarvainen noutaja, kultaisianoutajia sekä labradorinnoutajia. Olen näin ollen päässyt tutustumaan useamman noutajarodun koulutukseen omien koirien kautta. Kursseilla toki on  käynyt kaikenlaisia rotuja, mutta omakohtainen kokemus antaa parhaimman näkemyksen rotujen vivahde-eroista. Kilpailen omien koirien kanssa Voittaja-luokassa noutajien metsästyskokeissa sekä osallistun koiranohjaajana metsästykseen. Meidän perheemme elää vahvasti noutajakoiratoiminnan mukana aviomiehen toimiessa Nou/Nome-tuomarina sekä metsästäessä aktiivisesti koiriemme kanssa. 

HYVÄ YHTEISTYÖ ON KAIKEN KOULUTUKSEN PERUSTA
Metsästyskoiran kanssa yhteistyö saa suuremman mittakaavan. Koiran ja ohjaajan välinen luottamus täytyy olla molemminpuolista. Nyt ei opeteta temppuja, vaan toimitaan tiiminä. Tasapainottelua hyvän hallinnan ja koiran itsenäisen työskentelyn kanssa. Tilannetajua ja ongelmanratkaisukykyä vaaditaan molemmilta. Koiran koulutuksen tärkeä kulmakivi on koiranlukutaito. Pelkät tekniset harjoitukset eivät riitä, jos et osaa reagoida oikein. Toinen tärkeä asia on oikea aikainen palkitseminen.

Ilmoittautumislomake

*
*
*

Ilmoittautumalla hyväksyn, että kurssin järjestämisen vastuuhenkilöt voivat käsitellä ilmoittamiani henkilötietoja ja julkaista niitä tarpeen mukaisesti ja soveltuvin osin kurssin osallistujaluettelossa ja kurssiin liittyvissä julkaisuissa internetissä tai muissa yhdistyksen medioissa. Lisätietoja Kiharakerho ry:n tietosuojastaosoitteessa https://www.kiharakerho.net/kiharakerho/henkilotietojen-kasittely/.

Ilmoittautuminen kurssille on sitova.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.