30.3.2022 NOME:n alokasluokan hallintakurssi

Kuva: Sanna Sierilä

Kiharakerho järjestää kolmen kerran NOME:n alokasluokan hallintakurssin maalis-huhtikuussa Hyvinkään ympäristössä. Kurssille voi osallistua vaikka koira ei olisi vielä suorittanut taipumuskoetta. Nimensä mukaisesti kurssilla kuitenkin harjoitellaan alokasluokan hallintaa joten koiran perushallinta, kuten luoksetulo ja perusnouto dameilla, tulee olla kunnossa. 

Ajankohta:
Keskiviikko 30.3., 6.4. ja 13.4.
Ryhmä 1 klo 17:00 -18:30
Ryhmä 2 klo 18:30 - 20:00
Huom! Ryhmätoivetta ei välttämättä pystytä toteuttamaan. Kirjoita ilmoittautumislomakkeeseen mikäli sinulle käy vain toinen kellonajoista.

Paikka: Nurmijärvi/Hyvinkää
Kouluttaja: Tiina Mursula (Noutajakoulu MurCas)

Mukaan mahtuu yhteensä 6 koirakkoa. 3 ensimmäiseen ryhmään ja 3 toiseen ryhmään. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi on tarkoitettu Kiharakerhon jäsenille kiharakarvaisen noutajan kanssa. Kurssille osallistuvien tulee kirjoittaa lehtijuttu koulutuksesta vuoden 2022 Kihara-lehteen. 

Hinta:

  • Kiharakerhon jäsen kiharakarvaisen noutajan kanssa 80€/3krt + lehtijuttu koulutuksesta Kihara-lehteen
  • Kuunteluoppilaat (ilmoitathan ryhmätoiveen) 20€/3krt

Ilmoittautumisvahvistuksen jälkeen osallistumismaksu maksetaan Kiharakerhon tilille. Pankkiyhteys: FI 61 5319 0420 1323 05, viite 2040

Ilmoittautuminen: 15.1-13.3.2022 alla olevalla nettilomakkeella. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittutumislomake tulee näkyviin 15.1. klo 0.00.

Tiedustelut: nayttely(at)kiharakerho.net

Kouluttaja esittely

Teksti: Tiina Mursula
Noutajakoulu MurCasin ”takana” on Tiina Mursula. Koiria minulla on ollut aina, lapsuudenkodin Taiska –beaglesta lähtien. Ensimmäinen oma harrastuskoirani oli Rottweiler Bemina, jonka kanssa kisattiin PK haun voittajaluokassa, kuuluttiin Vantaan pelastuskoirien hälytysryhmään ja taidettiin jopa vähän kisata Tokossakin. Harrastuksiin on vuodesta 2004 ensimmäisen noutajan tullessa taloon kuulunut suurelta osin noutajien roduomaiset lajit, niissä kouluttaminen ja kisaaminen. Metsästyksessä olen aktiivisesti mukana koiranohjaajana.

Kouluttajana olen toiminut myös koko harrastusikäni. Ensin koulutusohjaajana PK puolella, jopa Agilityn koulutusohjaajana ja nyt viimeisten parinkymmenen (voi kauhea) vuoden aikana noutajien rodunomaisten lajien kouluttajana yhdistyksissä, leireillä. Viimeisten parin vuoden aikana olemme järjestäneet koulutuksia ja kursseja Tmi Mervi Salon kanssa yhteistyössä.

Haluan tuoda noutajien koulutukseen viimeisimmän tutkimustiedon koirien käyttäytymisestä ja niiden oppimisesta. Käyn tällä hetkellä eläintenkouluttajan ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta. Tällä alalla oppiminen ei koskaan lopu ja teoriatieto on tärkeää. Kuitenkin vasta käytäntö opettaa meitä taitaviksi koirien ”lukemisessa” ja tarjoaa mahdollisuuden teoriaoppien testaamiseen. Pelkästään oppikirjoja lukemalla ei ole yhtään koiraa koulutettu.

Haluan olla tukenasi sinun matkallasi noutajien rodunomaisten lajien maailmaan oli tavoitteesi sitten mikä hyvänsä. Pääasia on, että sinä ja koirasi koette onnistumisia ja opitte miten yhteistyössä edetä näissä lajeissa.

Kurssin koirakkopaikat ovat täynnä! Ilmoittautumalla pääset jonotuslistalle. 

 

Ilmoittautumislomake

*
*
*

Ilmoittautumalla hyväksyn, että kurssin järjestämisen vastuuhenkilöt voivat käsitellä ilmoittamiani henkilötietoja ja julkaista niitä tarpeen mukaisesti ja soveltuvin osin kurssin osallistujaluettelossa ja kurssiin liittyvissä julkaisuissa internetissä tai muissa yhdistyksen medioissa. Lisätietoja Kiharakerho ry:n tietosuojastaosoitteessa https://www.kiharakerho.net/kiharakerho/henkilotietojen-kasittely/.

Ilmoittautuminen kurssille on sitova.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.