6.11.2021 Katriina Tiiran luento

Tervetuloa kaikki kiharaharrastajat ja rodun ystävät Kiharakerhon 40-vuotisjuhlan aloittavaan Katriina Tiiran luentoon: koiran käyttäytymisen taustalla vaikuttavat seikat & kiharakarvaiset noutajat smartDOG testissä, joka pidetään Tampereella Scandic City hotellissa lauantaina 6.11.2021 kello 15.15.

Koiran käyttäytymisen taustalla vaikuttavat seikat & kiharakarvaiset noutajat smartDOG-testissä

Oletko koskaan miettinyt, miksi koirasi käyttäytyy niin kuin se käyttäytyy? Miten paljon perimä vaikuttaa? Mitkä ominaisuudet käyttäytymisessä ja persoonallisuudessa ovat yleensä perinnöllisiä ja mitkä johtuvat ympäristötekijöistä? 
Luennolla käydään läpi tutkittua tietoa koiran käyttäytymiseen vaikuttavista ja sitä muokkaavista seikoista sekä uusinta tietoa kiharakarvaisista noutajista smartDOG-testien perusteella. Millainen kihara on verrattuna muihin noutajiin ja missä ovat kiharan vahvuudet?

Katriinan esittely:

Luennoitsijana on Katriina Tiira, FT, biologi, eläinten käyttäytymistieteen dosentti ja SmartDOG-yrityksen perustaja. Katriina Tiiralla on yli 20 vuoden kokemus eläinten käyttäytymisen tutkijana Helsingin yliopistossa. Viimeiset kymmenen vuotta Katriina on tutkinut koirien käyttäytymistä ja tehnyt useita tieteellisiä julkaisuja mm. koirien pelokkuuteen, stereotyyppiseen käytökseen vaikuttavista ympäristötekijöistä sekä koirien kognitiivisista ominaisuuksista. Katriina on toiminut vuodesta 2001 Invalidiliitto ry:n avustajakoirien luonnetesti- ja käyttöönottotestituomarina sekä vuodesta 2012 Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskoe- ja työnäyttötuomarina. Koulutus- ja kilpailukokemusta löytyy omien koirien kanssa vuodesta 1984 alkaen mm. PK-haku ja -jälki, TOKO, NOME-B ja WT. Katriinalla on ollut useita erirotuisia koiria, useampia suursnautsereita, labradori, sileäkarvainen noutaja, cockerspanieli sekä sekarotuinen. Tällä hetkellä kotoa löytyy kiharakarvainen noutaja sekä cockerspanieli.

Hinta

  • Luennon jälkeen järjestettävän Kiharakerhon 40-vuotisjuhlan illaliskortti sisältää myös luennon tarjoiluineen.
  • Pelkän luennon hinta (sis. iltapäiväkahvi ja pieni suolainen) on Kiharakerhon jäsenille 30 €, muille 50 €.
  • Luento maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Kiharakerhon tilille FI61 5319 0420 1323 05 viitteellä 2176

Tiedustelut
Emmi Merta
puh. 050 5126 215
vuosijuhla(at)kiharakerho.net

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset 20.10.2021 online-ilmoittautumislomakkeella.