Kihara-lehdelle haetaan uutta taittajaa

29.12.2023


Onko sinulla visuaalista silmää? Osaatko mahdollisesti käyttää taitto-ohjelmaa? Jos vastasit kyllä, jatka lukemista!

Lehden taittaja huolehtii lehden visuaalisesta ilmeestä ja lehden saamisesta aikataulussa painokelpoisena painotalolle. Lehtitoimikunta kokoaa lehden jutut ja kuvat, jonka jälkeen taittajalla on noin kuukausi aikaa vedoksen kokoamiseksi. Lehtitoimikunnan oikoluvun jälkeen taittaja tekee vielä mahdolliset korjaukset ja toimittaa painovalmiin aineiston painotalolle. Lehti ilmestyy neljästi vuodessa, maalis-, kesä-, syys- ja joulukuussa, ja taittajan tehtävät painottuvat lehden ilmestymistä edeltävälle kuukaudelle. Voit myös halutessasi osallistua enemmänkin lehden tekoon mukavassa ja aikaansaavassa porukassa. Läsnäolo lehtitoimikunnan palavereissa olisi toivottavaa.

 

Aikaisempi kokemus taitto-ohjelmasta on eduksi, ja jos sinulla ei ole tarvittavaa ohjelmistoa, niin sen saa käyttöönsä kerhon kautta. Ammattilainen ei tarvitse olla, vaan tärkeintä on into ja halu oppia! Lehtitoimikunnalta ja nykyiseltä taittajalta saa tukea ja apua. Jotta lehti ilmestyy ajallaan, on taittajan kyettävä myös itsenäiseen toimintaan ja aikatauluttamiseen. Lehden ulkoasu ei ole kiveen hakattu, vaan taittajan oma osaaminen ja visuaalinen silmä saa näkyä!

 

Taittajan toivotaan aloittavan jo alkuvuodesta, jotta aikaa perehtymiseen yhdessä nykyisen taittajan kanssa jää. Mikäli olisit hommasta kiinnostunut, niin ota yhteyttä lehden päätoimittajaan:

Susanna Kuisma
kiharalehti(ät)kiharakerho.net