10.4.2023 NOME/NOWT-koulutus Somerolla

Kuva: Essi Välimäki

Kiharakerho järjestää NOME/NOWT alokasluokan koulutuksen Somerolla toisena pääsiäispäivänä. Koulutus sopii sekä alokasluokassa kilpaileville että sinne tähtääville koirakoille. Kurssille osallistuvan koiran perushallinta, kuten luoksetulo ja perusnouto dameilla, tulee olla kunnossa. Myös noutajien taipumuskoe olisi hyvä olla suoritettuna.

Ajankohta:
10.4.2023 
AP-ryhmä klo 9:30
IP-rymä klo 13:00

Paikka: Isomyllyntie 17, 31450, Häntälä
Kouluttaja: Petri Paavola (PP-noutajakoulutus)

Mukaan mahtuu yhteensä 8 koirakkoa, 4 aamupäivän ja 4 iltapäivän ryhmään.  Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin että jäsenten kiharakarvaisilla noutajilla on etusija. Tämän jälkeen seuraavina ovat jäsenten muun rotuiset noutajat.
 

Hinta:

  • Kiharakerhon jäsen 25€/koirakko
  • Muut 30€/koirakko

Ilmoittautumisvahvistuksen jälkeen osallistumismaksu maksetaan Kiharakerhon tilille. Pankkiyhteys: FI 61 5319 0420 1323 05, viite 2040

Ilmoittautuminen: 6.-19.3.2023 alla olevalla nettilomakkeella. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kiharoilla etusija. Ilmoittutumislomake tulee näkyviin 6.3.2023 klo 0.00.

Tiedustelut: pj(at)kiharakerho.net

Teksti: Petri Paavola

Petri Paavola
Koiria henkilökohtaisesti vuodesta -72 . Aloittaen saksanpaimenkoirilla. -75 ensimmäinen ajokoira, metsästykseen. Niitä useita, ennenkuin tapasin Materon Teijon ja tajusin kuinka tärkeä noutaja on vesilinnunmetsästyksessä.-90 luvun alussa rndimmäinen noutaja talouteen 3 ajokoiran rinnalle. Siitä lähtien noutajat lisääntyneet ja harrastus tiivistynyt. -95 aloin kouluttamaan aluksi omassa OSN:ssä. Jatkossa kun hain oppeja mm. Ruotsista ja monien ulkomaisten ja suomalaisten mukaan sain oman linjani kouluttaa noutajaa. Ja ollutkin lukuisilla leireillä ja yhdistyksien koulutuksissa mukana. Tulostakin on tullut. Parikymmentä koiraa taippareista 7 omaa voittajaluokan koiraa, kolme käytyövalioa. Sm- kokeissa toistakymmentä kertaa. Finaalissa 7 kertaa. Piirin mestaruuksia 3 kpl. Kaikki eri piireistä ja eri koirilla. Kaikkien helminä oma kasvattini kolmoisvalio Kulteen Baron. Matka jatkuu nuorten parissa.