7.2.2024 JalostusWebinaari, Katariina Mäki

PALAUTELOMAKE

 

Kiitos että osallistuit Katariina Mäen luennoimaan Kiharakerhon jalostuswebinaariin 7.2.

Otamme erittäin mielellämme palautettaa webinaarista ja samalla voit esittää terveisesi ja toiveesi myös jalostustoimikunnalle. Kaikki palautelomakkeen kohdat ovat vapaavalintaisia, eli voit antaa palautteesi nimettömänä.

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Luennoitsijamme Katariina Mäki

 

Teksti on muokattu Katariinan omasta uutiskirjeessään julkaistusta kirjoituksesta.

Katariina Mäki on koulutukseltaan jalostusagronomi ja tutkija.  Hän opiskeli kotieläinjalostusta ja perinnöllisyystiedettä, ja väitteli vuonna 2004 koiranjalostuksesta (lonkka- ja kyynärnivelen kasvuhäiriöt).  Katariinan erityisiä kiinnostuksenkohteita ovat populaatiogenetiikka, perinnöllinen monimuotoisuus ja pienet populaatiot sekä perinnölliset sairaudet.

Muutaman viime vuoden aikana hän on ollut mukana maa- ja metsätalousministeriön, Ruokaviraston ja Luonnonvarakeskuksen koiranjalostusta koskevissa selvityksissä, joita käytettään uuden eläinten hyvinvointilain ja jalostusasetuksen valmistelussa. Tästä työstä Katariina on saanut vuonna 2020 kollegansa kanssa SEY Suomen eläinsuojelun Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon.

Tällä hetkellä Katariina rakentaa eläinjalostusaiheisia, itseopiskeltavia verkkokursseja ja toimii osa-aikaisena konsulttina International Partnership For Dogsissa, joka jakaa tietoa ja edistää koirien terveyttä ja hyvinvointia kaikkialla maailmassa.

Aiemmin hän on työskennellyt Suomen Kennelliiton jalostusasiantuntijana ja on edelleen Kennelliiton Koiramme-lehden vakituinen avustaja. Artikkeleissaan Katariina pyrkii kansantajuistamaan koirien terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä tutkimuksia. Näitä artikkeleita löydät myös hänen blogistaan (www.katariinamaki.fi).

Katariinan mielestä tutkimuksista saatava tieto on tärkeää saada eteenpäin kentälle, jotta sen avulla voitaisiin mahdollisimman tehokkaasti ylläpitää ja edistää koirien terveyttä.

Kuva: Nova Mäkelä