Tapahtumakalenteri

Kalenteriin on listattu tapahtumia, joihin kiharaharrastajat voivat osallistua. Kiharakerhon järjestämät tapahtumat on merkitty Kiharakerhon logolla.
Jos haluat ilmoittaa tapahtumia tälle sivulle, lähetä tiedot webmasterille. Huomaa, että näyttelyt löytyvät näyttelykalenterista ja kokeet koekalentereista.

Tapahtumakalenteri, päivitetty 13.1.2022

26.2.2022 NOU/NOME-kurssi Turun seudulla
Kiharakerho järjestää kolmen kerran NOU/NOME-kurssin helmi-huhtikuussa Vahdossa. Koulutuskerrat ovat 26.2., 12.3., 2.4. Kouluttajana on Kati Tuominen (Katin koirakoulu). Tarkemmat tiedot kurssin omilta sivulta.

19.-20.3.2022 Mäntän Talvinome
Kokeessa käytetään luokasta riippuen sekä dameja että riistaa. Kaikkiin luokkiin voi osallistua joko yksittäiskilpailijana tai Kiharakerhon joukkueesssa. Lisätietoja SNJ:n koekalenterissa. Ilmoittaudu mukaan Kiharakerhon joukkueeseen viimeistään 1.2.2022 osoitteella nome(at)kiharakerho.net.

19.-20.3.2022 SNJ:n koulutuspäivät 
Suomen noutajakoirajärjestön perinteiset koulutuspäivät pidetään 19.-20.3. Heinolassa hotelli Kumpelissa. Ohjelma ja lisätietoa SNJ:n tapahtumakalenterissa. 

30.3.2022 NOME:n alokasluokan hallintakurssi
Kiharakerho järjestää kolmen kerran NOME:n alokasluokan hallintakurssin maalis-huhtikuussa Hyvinkään alueella. Koulutuskerrat ovat 30.3., 6.4., 13.4. Kouluttajana on Tiina Mursula Noutajakoulu MurCas. Tarkemmat tiedot kurssin omilta sivulta.

2.4.2022 Pirkan damit
Epävirallinen kisa, johon osallistuvalla koiralla ei saa olla tulosta AVO-luokasta (NOME-B, NOWT). Kokeessa käytetään dameja, ja siihen voi osallistua joko yksittäiskilpailijana tai Kiharakerhon joukkueesssa. Yksilökilpailussa ei ole ikärajaa, mutta tulosrajoitus on sama kuin joukkuekilpailussa. Joukkuekilpailu on tarkoitettu korkeintaan 22 kk ikäisille koirille. Yksilökilpailussa etusijalla ovat nuoret koirat. Yleistä tietoa Pirkan dameista. Lisätietoja SNJ:n koekalenterista. Ilmoittaudu mukaan Kiharakerhon joukkueeseen viimeistään 14.2.2022 osoitteella nome(at)kiharakerho.net.

23.4.2022 WT-koe
Kiharakerho järjestää noutajien working testin Tammelassa Portaassa. Ylituomarina Petteri Hirvonen, toisena tuomarina Esa Schön. Tarkemmat tiedot SNJ:n koekalenterissa.

21.-22.5.2022 MH-luonnekuvaus
MH-luonnekuvaus järjestetään Valkeakoskella. Kuvaajina Heidi Kaatiala ja Maiju Kautto. Lisätietoja tapahtuman omalta sivulta lähempänä tapahtumaa.

11.-12.6.2022 Hämeenlinnan kaikkien rotujen näyttely
Kiharakerho on mukana järjestämässä Hämeenlinnan kaikkien rotujen näyttelyä Lammilla. Kiharakarvaiset noutajat arvostellaan lauantaina 11.6. Tapahtumaan tarvitaan myös talkoolaisia mm. rokotusten tarkistamiseen. Lisätietoja näyttelyn sivulta.

18.6.2022 Noutajien taipumuskoe NOU
Kiharakerho järjestää yhdessä Kainuun noutajien kanssa noutajien taipumuskokeen (NOU) Kajaanin ympäristössä. Tuomarina on Sanna Rönty. Tarkemmat tiedot SNJ:n koekalenterissa.

15.-17.7.2022 Kiharaleiri
Kiharaleiri pidetään kesällä 2022 Kaarinassa Tuorlan majatalon alueella.  Ohjelmassa on mm. vuosikokous, koulutuksia sekä erikoisnäyttely. Tarkemmat tiedot julkaistaan myöhemmin Kihara-lehdessä sekä tapahtuman omilla sivuilla.

15.7.2022 Rally-toko-mestaruus
Kiharakerhon ensimmäinen rally-toko-mestaruuskoe järjestetään Kiharaleirin yhteydessä Tuorlan majatalon alueella Piikkiössä. Tuomarina on Hannele Pirttimaa. Lisätietoja myöhemmin tapahtuman omalta sivulta.

16.7.2022 Erikoisnäyttely
Kiharakarvaisten noutajien virallinen erikoisnäyttely järjestetään Kiharaleirin yhteydessä Kaarinassa Tuorlan majatalon alueella. Tuomariksi on kutsuttu Frank Kane Isosta-Britanniasta, varalla Rosa Agostini, IT. Näyttelyssä arvostellaan myös pennut 5-7kk ja 7-9kk. Lisätietoja myöhemmin näyttelyn omilta sivuilta.

22.-26.8.2022 Kiharakarvaisten noutajien maailmanseminaari
Seitsemäs maailmanseminaari järjestetään elokuussa Tukholman ympäristössä Ruotsissa. Ohjelmassa on mm. näyttely, NOME-B- ja WT-kokeet, koulutuksia ja yhdessä oloa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tapahtuman omilta sivuilta www.cws2022.hundpoolen.se

17.-18.9.2022 Kiharamestaruus 
Kaikkien luokkien virallinen noutajien b-metsästyskoe järjestetään syyskuussa Parolassa. Tuomarina on Juha Tenhunen. Tarkemmat tiedot SNJ:n koekalenterissa ja näillä sivuilla lähempänä tapahtumaa.