Tapahtumakalenteri

Kalenteriin on listattu tapahtumia, joihin kiharaharrastajat voivat osallistua. Kiharakerhon järjestämät tapahtumat on merkitty Kiharakerhon logolla.
Jos haluat ilmoittaa tapahtumia tälle sivulle, lähetä tiedot webmasterille. Huomaa, että näyttelyt löytyvät näyttelykalenterista ja kokeet koekalentereista.

Tapahtumakalenteri, päivitetty 22.2.2024

7.2.2024 Jalostuswebinaari - Katariina Mäki
Kiharakerho ja jalostustoimikunta ovat järjestäneet jäsenilleen mahdollisuuden tutustua juuri meidän rotumme jalostuksen haasteisiin ja erityispiirteisiin genetiikan näkökulmasta asiantuntijan johdolla. JalostusWebinaarin luennoitsijana toimii Katariina Mäki MTT, jalostusasiantuntija.

Tarkemmat tiedot tapahtuman omilta sivuilta JalostusWebinaari, Katariina Mäki.

16.-17.3.2024 SNJ:n koulutuspäivät 
Suomen Noutajakoirajärjestön perinteiset kevään koulutuspäivät järjestetään 16.-17.3. Hyvinkäällä, Hotelli Sveitsissä. Ohjelma ja lisätietoa SNJ:n tapahtumakalenterissa. 

20.3.2024 NOU/ALO hallintakurssi
Kiharakerho järjestää kolmen kerran hallintakurssin maalis-huhtikuussa Hyvinkään alueella. Koulutuskerrat ovat 20.3., 3.4., 10.4. Kouluttajana on Tiina Mursula Noutajakoulu MurCas. Tarkemmat tiedot kurssin omilta sivulta.

23.-24.3.2024 Mäntän Talvinome
Kokeessa käytetään luokasta riippuen sekä dameja että riistaa. Kaikkiin luokkiin voi osallistua joko yksittäiskilpailijana tai Kiharakerhon joukkueesssa. Lisätietoja SNJ:n koekalenterissa. Ilmoittaudu mukaan Kiharakerhon joukkueeseen osoitteella nome(at)kiharakerho.net.

6.4.2024 Pirkan damit
Epävirallinen kisa, johon osallistuvalla koiralla ei saa olla tulosta AVO-luokasta (NOME-B, NOWT). Kokeessa käytetään dameja, ja siihen voi osallistua joko yksittäiskilpailijana tai Kiharakerhon joukkueesssa. Yksilökilpailussa ei ole ikärajaa, mutta tulosrajoitus on sama kuin joukkuekilpailussa. Joukkuekilpailu on tarkoitettu korkeintaan 22 kk ikäisille koirille. Yksilökilpailussa etusijalla ovat nuoret koirat. Yleistä tietoa Pirkan dameista. Lisätietoja SNJ:n koekalenterista. Ilmoittaudu mukaan Kiharakerhon joukkueeseen osoitteella nome(at)kiharakerho.net.

21.4.2024 Hankinome
Hankinome on dameilla käytävä epävirallinen metsästyskoe, joka avaa Pohjois-Suomen noutajakauden Oulun seudulla. Lisätietoja SNJ:n koekalenterissa. Ilmoittaudu mukaan Kiharakerhon joukkueeseen osoitteella nome(at)kiharakerho.net!

27.4.2024 WT-koe
Kiharakerho järjestää noutajien working testin Tammelassa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen SNJ:n koekalenterissa

18.-19.5.2024 MH-luonnekuvaus
MH-luonnekuvaus järjestetään Valkeakoskella. Kuvaajina Maiju Kautto ja Heidi Kaatiala. Lisätietoja tapahtuman omalta sivulta.

9.6.2024 Kiharakarvaisten noutajien MEJÄ-mestaruus 
Mejä-mestaruus järjestetään Oripäässä. Lisätietoja tapahtuman omalta sivulta.

18.7.2024 Noutajien taipumuskoe NOU
Kiharakerho järjestää Jyväskylässä Surkeenjärven matkailutilalla noutajien taipumuskokeen. Tuomarina on Jari Hartikainen. Tarkemmat tiedot myöhemmin SNJ:n koekalenterissa

19.-21.7.2024 Kiharaleiri
Kiharaleiri pidetään kesällä 2024 Surkeenjärven matkailutilalla.  Ohjelmassa on mm. vuosikokous, koulutuksia sekä erikoisnäyttely. Tarkemmat tiedot julkaistaan myöhemmin Kihara-lehdessä sekä tapahtuman omilla sivuilla.

20.7.2024 Erikoisnäyttely
Kiharakarvaisten noutajien virallinen erikoisnäyttely järjestetään Kiharaleirin yhteydessä Surkeenjärven matkailutilalla. Näyttelyssä arvostellaan myös pennut 5-7kk ja 7-9kk. Näyttelyn tuomaroi Nigel Spraggins Isosta-Britanniasta. Lisätietoja myöhemmin näyttelyn omilta sivuilta.

7.-8.9.2024 Kiharamestaruus 
Kaikkien luokkien virallinen noutajien b-metsästyskoe järjestetään syyskuussa Tampereen ympäristössä. Tuomarina on Pasi Majuri. Tarkemmat tiedot myöhemmin SNJ:n koekalenterissa ja näillä sivuilla lähempänä tapahtumaa.

19.-20.10.2024 MH-luonnekuvaus
MH-luonnekuvaus järjestetään Kouvolan seudulla. Lisätietoja lähempänä ajankohtaa.

17.-18.5.2025 MH-luonnekuvaus
MH-luonnekuvaus järjestetään Valkeakoskella. Kuvaajina Maiju Kautto ja Heidi Kaatiala. Lisätietoja tapahtuman omalta sivulta lähempänä ajankohtaa.