20.3.2024 NOU/ALO hallintakurssi

Kuva: Sanna Sierilä

Kiharakerho järjestää kolmen kerran NOU/ALO hallintakurssin maalis-huhtikuussa Hyvinkään ympäristössä. Kurssille voi osallistua vaikka koira ei olisi vielä suorittanut taipumuskoetta. Nimensä mukaisesti kurssilla kuitenkin harjoitellaan taipumuskokeessa ja alokasluokassa tarvittavaa hallintaa, joten koiran luoksetulo ja perusnouto dameilla tulisi olla jokseenkin kunnossa. 

Ajankohta:
Keskiviikko 20.3., 3.4., 10.4.
Ryhmä 1 klo 17:00 -18:30
Ryhmä 2 klo 18:30 - 20:00
Huom! Ryhmätoivetta ei välttämättä pystytä toteuttamaan. Kirjoita ilmoittautumislomakkeeseen mikäli sinulle käy vain toinen kellonajoista.

Paikka: Nurmijärvi/Hyvinkää
Kouluttaja: Tiina Mursula (Noutajakoulu MurCas)

Mukaan mahtuu yhteensä 6 koirakkoa. 3 ensimmäiseen ryhmään ja 3 toiseen ryhmään. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti Kiharakerhon jäsenille kiharakarvaisen noutajan kanssa. Mikäli kurssi ei tule täyteen kiharakarvaisista noutajista voidaan kurssille ottaa myös muun rotuisia noutajia seuraavassa järjestyksessä: 1. Kiharakerhon jäsenet muun rotuisen noutajan kanssa 2. Muut.

Hinta:

  • Kiharakerhon jäsenet 100€/3krt
  • Muut 120€/3krt

Osallistumismaksu maksetaan Kiharakerhon tilille. Kiharakarvaiset noutajat maksavat ilmoittautuessa, muut paikan vahvistuttua. Pankkiyhteys: FI 61 5319 0420 1323 05, viite 2040

Ilmoittautuminen: 25.2.-10.3.2024 alla olevalla nettilomakkeella. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittutumislomake tulee näkyviin 25.2. klo 0.00.

Tiedustelut: pj(at)kiharakerho.net

Kouluttaja esittely

Teksti: Tiina Mursula
Noutajakoulu MurCasin ”takana” on Tiina Mursula. Koiria minulla on ollut aina, lapsuudenkodin Taiska –beaglesta lähtien. Ensimmäinen oma harrastuskoirani oli Rottweiler Bemina, jonka kanssa kisattiin PK haun voittajaluokassa, kuuluttiin Vantaan pelastuskoirien hälytysryhmään ja taidettiin jopa vähän kisata Tokossakin. Harrastuksiin on vuodesta 2004 ensimmäisen noutajan tullessa taloon kuulunut suurelta osin noutajien roduomaiset lajit, niissä kouluttaminen ja kisaaminen. Metsästyksessä olen aktiivisesti mukana koiranohjaajana.

Kouluttajana olen toiminut myös koko harrastusikäni. Ensin koulutusohjaajana PK puolella, jopa Agilityn koulutusohjaajana ja nyt viimeisten parinkymmenen (voi kauhea) vuoden aikana noutajien rodunomaisten lajien kouluttajana yhdistyksissä, leireillä. Viimeisten parin vuoden aikana olemme järjestäneet koulutuksia ja kursseja Tmi Mervi Salon kanssa yhteistyössä.

Haluan tuoda noutajien koulutukseen viimeisimmän tutkimustiedon koirien käyttäytymisestä ja niiden oppimisesta. Käyn tällä hetkellä eläintenkouluttajan ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta. Tällä alalla oppiminen ei koskaan lopu ja teoriatieto on tärkeää. Kuitenkin vasta käytäntö opettaa meitä taitaviksi koirien ”lukemisessa” ja tarjoaa mahdollisuuden teoriaoppien testaamiseen. Pelkästään oppikirjoja lukemalla ei ole yhtään koiraa koulutettu.

Haluan olla tukenasi sinun matkallasi noutajien rodunomaisten lajien maailmaan oli tavoitteesi sitten mikä hyvänsä. Pääasia on, että sinä ja koirasi koette onnistumisia ja opitte miten yhteistyössä edetä näissä lajeissa.

Kurssin koirakkopaikat ovat täynnä! Ilmoittautumalla pääset jonotuslistalle.