Kouluttajaesittelyt

Satu Fredriksson, Rallytokon kouluttaja

Heipähei! 

Ihanaa, kesä ja kiharaleiri lähestyy! Olen Fredrikssonin Satu ja koutsaan leirillä perjantai-iltapäivällä rallytokoa sekä kokoan aamupäivällä yhteen porukan pienimmät pentutreffien merkeissä. Minulla on 7-vuotias kiharaneiti Noki, jonka kanssa olen harrastanut monenmoista, viimeisimpinä rallya, nosea sekä Nokin rakastamaa doboa. Rallytokossa olemme päässeet  RTK4-koulutustunnukseen asti. Kisaaminen kuitenkin jäi Nokin terveydellisten syiden takia, joten viimeisen reilun vuoden olemme rallatelleet vain omaksi iloksemme. Oman treenaamisen lisäksi olen kouluttanut rallytokoa Joensuussa reilun pari vuotta. 

Leirillä on tarkoitus viettää rentoa rally-iltapäivää. Treenit sopivat kaikentasoisille koirakoille. Tule rohkeasti mukaan, vaikka et olisi lajia (tai muitakaan lajeja) aiemmin harrastanut, tai olisit jo kilpaillut lajin parissa. Harjoittelemme tasoryhmittäin ja ideana on jakaa kiharaista tietotaitoa toinen toisillemme.

Ja ne pentutreffit… Sinne ovat tervetulleita kaikki tänä vuonna syntyneet pikkukiharat. Tehdään yhdessä pientä pentupuuhaa, vaihdetaan kuulumisia ja jaetaan hyviä vinkkejä arkitaitojen opettamiseen ja noutajataitoalkeiden harjoitteluun. Tervetuloa mukaan! 

T: Satu

Mia Flink, Vepe-kouluttaja

Takana reilu 20 v palveluskoiraharrastusta ja muutaman vuoden toiminut palkintotuomarina vesipelastuksessa. Yhdistystoimintaa jonkun verran eri rotuyhdistyksissä. Kasvattanut skyenterriereitä 90-luvulla, jonka jälkeen hankin beussin, minkä kanssa kilpaillut metsäjäljellä (JK3) ja sitten tuli toinenkin beussi, jonka kanssa kilpaillut tokossa (TK1), metsäjäljellä (JK2),  vepessä (VPVA) ja suojelussa (IP3). Tällä hetkellä kotona on 9-vuotias hiileri Rokka (BH RTK1 VEPE ALO1, oikeus AVO MEJÄ FI JVA)

Saara Dufva, Vepe-kouluttaja

Olen harrastanut vesipelastusta yli 15 vuotta kultaistennoutajieni kanssa. Nykyisen harrastuskoirani kanssa olemme kilpailleet menestyksekkäästi useita vuosia ja yltäneet kolmesti myös SM-kilpailuihin, joissa voitimme hopeaa vuonna 2021. Oman harrastamisen ohella koulutan myös aktiivisesti muita, sekä noutajia että muun rotuisia. Olen kouluttautunut sekä vesipelastus- että arkitottelevaisuuskoulutusohjaajaksi. Lisäksi omaan harrastuskokemusta myös monen muun lajin parista, mutta itselleni VEPE on pitkään ollut ykköslaji. Eniten pidän lajin rentoudesta, harrastajien yhteishengestä ja koiran kanssa yhteistyössä tekemisestä. Kouluttajana tykkään ratkoa ongelmia ja yrittää keksiä erilaisia tapoja päästä ongelmakohdista eteenpäin. 

Tiina Kajala, Nosework-kouluttaja

Hei, nimeni on Tiina Kajala, ja olen pesunkestävä keski-suomalainen. Koirahistoriaani on aina kuulunut noutajia, ja viimeiset lähes kymmenen vuotta siihen on kuulunut kiharakarvainen noutaja Elmo, Vimpulan Theofilos. 

Suurin kokemus minulla löytyy mejästä (n. 90 koetta ja lukemattomat treenit itselle ja muille), mutta viimeiset 5-6 vuotta olen puuhastellut myös Noseworkin parissa aktiivisesti. Elmon kanssa treenataan sitä säännöllisesti, ja kisattukin on. Tällä hetkellä vedän myös treenejä muille Eläinpalvelu Operantin tiloissa Jyväskylän Kirrissä. Tähän lajiin liittyviä ajatuksiani ja treenivinkkejä olen tulossa jakamaan kesäleirille perjantaina 19.7. Saan suunniteltua harjoituksia sekä vasta-alkajille, että jo lajia harrastaneille. Tervetuloa mukaan! 

T: Tiina Kajala

 

Kari Grönman, Mejä-kouluttaja

Terveiset Satakunnasta!

Olen Kari Grönman Porista. Mejä-harrastukseni alkoi 90-luvulla, jolloin kiertelin kokeita
labradorinnoutajani kanssa. Olen myös lajin ylituomari, jonka ansiosta monet viikonloput kuluvat metsässä, joko koiria arvostellen tai koiran kanssa kokeessa ollen. Nykyisin taloudessamme asustelee yksi labradorinnoutaja, Rudi 11 v.


Olen saanut mahdollisuuden kouluttaa useissa eri tapahtumissa sekä aloittelevia, että hieman
kokeneempia koirakoita ja nähnyt, miten onnistuminen palkitsee sekä onnistujan, että kouluttajan.
Lajin perimmäinen tarkoitus on kuitenkin löytää ja kouluttaa koirakoita käytännön jäljestystehtäviin.
Loukkaantuneen eläimen talteen saaminen on todella palkitsevaa.

Odotan innolla tapaavani lahjakkaita uransa alkupuolella olevia koirakoita, sekä jo hieman pidemmälle ehtineitä harrastajia.

Nähdään Surkeella!

Pasi Pöppönen, Nome-kouluttaja

Olen harrastanut metsästystä pienestä pojasta lähtien. Ensimmäisen oman metsästyskoiran hankin vaimoni kanssa vuonna 1989, labradorinnoutajan. Tämä koira opetti minulle kuinka tärkeää olisi kouluttaa koira niin, että yhteistyö olisi joustavaa ja saumatonta. Nykyään kun lähden metsälle minulla on mukana cockerspanieli ylösajavana koirana ja labradori noutajana.

Olen saanut oppini pääasiassa englantilaisilta noutajakasvattajilta ja harrastajilta. Monta matkaa on tullut tehtyä englantiin, kuljettu seuraamassa koulutuksia ja kokeita, field trialeita ja working testejä. Olen osallistunut koirani kanssa siellä koulutuksiin ja kilpaillut myös.

Viisi koiraani olen kouluttanut Suomen Käyttövalioiksi FI KVA, yhden Ruotsin käyttövalioksi S KVA ja yhden Field Trial eli lämpimän riistan käyttövalioksi FI KVA-FT. Suomea edustamassa olen ollut kolmen eri labradorinnoutajan kanssa mm. Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Italiassa, Tsekeissä, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Unkarissa, Ranskassa ja Englannissa.

Olen kouluttanut koiria eri noutajayhdistysten, cockerspanielit ry:n ja kenneleiden järjestämissä tapahtumissa. Luonnollisesti omia Namusillan kasvattejani olen kouluttanut ensimmäisen pentueen synnyttyä vuodesta 1992 lähtien.

Sari Lehtonen-Lammi ja Pertti Lammi Nome-kouluttaja

Hei kiharaväki

Olen Sari Lehtonen-Lammi Tampereelta ja monelle kiharaharrastajalle tuttu naama.

Olen aloittanut noutajien kanssa touhuamisen 2000-luvun alussa, ja kaikki neljä kiharaani ovat kilpailleet nome-b voittajaluokassa. Näistä ensimmäinen multi ch & multi winner Caballus Oscar, Osku ylsi voittajaluokan ykköstulokseen ja FI KVA-B & FI JVA Kukkasen Vettenvaltias, Voitto sekä FI MVA & FI KVA-B Podunk’s Daddy’s Girl, Queen ovat saavuttaneet käyttövalion arvon nome-b-kokeissa. Laumaamme kuuluu lisäksi kaksi käyttölinjaista kultaista ja yksi labradori. Kultaisista vanhempi on Suomen ja Ruotsin käyttövalio (nome-b) ja sijoittunut toiseksi sekä nome-b että WT-SM-kokeissa. 

Olen käynyt noutajien koulutusohjaaja- ja koevastaavakurssit niin ikään 2000-luvun alussa ja kouluttanut siitä lähtien niin noutajien kesäleirillä kuin eri yhdistyksissä. Kiharaleirillä kanssani kouluttaa mieheni Pertti Lammi, joka on toiminut mukana koulutuksissa yli 20-vuotta. Myös hän on suorittanut SNJ:n koulutusohjaajakurssin. Pertti kilpailee nome-b-kokeissa avoimessa luokassa oman koiransa kanssa. 

Kiitos kerholle kutsusta kouluttamaan ja lämpimästi tervetuloa koulutukseen.

Nähdään leirillä,

Sari ja Pertti 

Jari Hartikainen, Nome-kouluttaja 

Esittely tulossa...

Tuula Vestala, Nome-kouluttaja

Esittely tulossa...