Agilitymestaruus

Agilitymestaruudesta ovat oikeutettuja kilpailemaan suomalaisten omistuksessa olevat kiharakarvaiset noutajat. Koiran omistajan, tai ainakin yhden heistä, tulee olla Kiharakerho ry:n jäsen. Kilpailukausi on kalenterivuosi.

Mestarin ja kisällin pistelaskussa käytetään kyseisen lajin Vuoden Kihara -pistetaulukoita, ja pisteisiin huomioidaan enintään kymmenen kokeen pisteet. Pistelaskuun hyväksyttävien kokeiden tulee olla virallisia Suomessa järjestettyjä tapahtumia. Kilpailukausi on kalenterivuosi (1.1-31.12.). 

Omistajan tulee itse ilmoittaa koiransa tulokset os. harrastuslajit(at)kiharakerho.net 31.12. mennessä. Pisteet vahvistetaan 15.1. eikä tämän jälkeen pisteistä voi valittaa. Mikäli koira voisi tulostensa puolesta osallistua sekä kisällin että mestarin tittelistä kilpailemiseen, tulee koiran omistajan ilmoittaa kumpaa titteliä koira tavoittelee.


Agilitykisälli:

Pistelasku suoritetaan laskemalla yhteen enintään kymmenen 1:s tasoluokassa kilpailtujen starttien pisteet vuoden kihara -pisteytyksessä käytettävän agilityn pistetaulukon mukaisesti. Mikäli pisteet menevät tasan ratkaisee montako nollaa koirakko on saavuttanut kymmenestä startista. Eniten 0-tuloksia saanut koirakko voittaa. Jos 0-tulokset menevät tasan, katsotaan 0-tuloksista 1. sijat, (eniten 1. sijoituksia saanut koirakko voittaa) ja jos tilanne on edelleen tasan, ratkaisee 2. sijat ja tarvittaessa 3. sijat edellä mainitun mukaisesti. Mikäli pisteet menevät edelleen tasan, voittaja ratkaistaan arvalla.

 

Agilitymestari:

Pistelasku suoritetaan laskemalla yhteen enintään kymmenen 2:s ja 3:s tasoluokassa kilpailtujen starttien pisteet vuoden kihara -pisteytyksessä käytettävän agilityn pistetaulukon mukaisesti. Mikäli pisteet menevät tasan ratkaisee montako nollaa koirakko on saavuttanut kymmenestä startista. Eniten 0-tuloksia saanut koirakko voittaa. Jos 0-tulokset menevät tasan, katsotaan 0-tuloksista 1. sijat, (eniten 1. sijoituksia saanut koirakko voittaa) ja jos tilanne on edelleen tasan, ratkaisee 2. sijat ja tarvittaessa 3. sijat edellä mainitun mukaisesti. Mikäli pisteet menevät edelleen tasan, voittaja ratkaistaan arvalla.